Republika Srpska će tužiti Federaciju zbog FTV

Radiosarajevo.ba
Republika Srpska će tužiti Federaciju zbog FTV

Republika Srpska će, putem svog Pravobranilaštva, razmotriti mogućnosti pravne zaštite nakon uvredljivih izjava iz Federacije BiH u povodu obilježavanja Dana RS-a, 9.januara, tvrdi ministar pravde RS-a Džerard Selman. 
 
On smatra da bi RS u ovom slučaju mogla da „tuži“ FBiH. 
 
Neprimjerenim je nazvao izjave zvaničnika u FBiH povodom Dana RS-a, te iznio stav da je trebalo da reagira i Regulatorna agencija za komunikacije, „i ako nisu podneseni prigovori“ na izvještavanje nekih medija u FBiH povodom jubileja u RS. 
 
I predsjednik RS-a Milorad Dodik danas je optužio Federalnu televiziju i medije u FBiH da „godinama kolektivno satanizuju Srbe“, navodeći da je "ponosan na medije iz RS, koji ne siju mržnju i koji su apsolutno tolerantni“. 
 
Dodik navodi da će RS nastaviti da „obilježava važne datume i slavi svoje praznike, a neka federalni mediji nastave sa mržnjom koju apsolutno ne sankcioniše Regulatorna agencija za komunikacije BiH". 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak