Regionalni sastanak gorskih službi na Bjelašnici

Radiosarajevo.ba
Regionalni sastanak gorskih službi na Bjelašnici

Sastanak gorskih službi spašavanja (GSS) iz zemalja regiona - Hrvatske, Srbije, Crne Gore, Makedonije i Bosne i Hercegovine, odnosno deset stanica GSS-a iz oba bh. entiteta, bit će održan 5. i 6. marta na Bjelašnici i Igmanu.
 
Teme sastanka su međuregionalna saradnja, dogovori o aktivnostima obučavanja i uvježbavanja GSS timova za potrebe zajedničkog djelovanja u akcijama spašavanja. 
 
Na kraju dvodnevnog skupa očekuje se potpisivanje sporazuma o zajedničkom djelovanju gorskih službi spašavanja iz regiona. 
 
Među ostalim, planirano je izvođenje pokazne vježbe spašavanja sa skijališta u subotu na Igmanu (hostel "Feri") te otvaranje okruglog stola u nedjelju na istoj lokaciji, kao i nastavak tematskih razgovora o konkretnim projektima saradnje.
 
Organizator regionalnog sastanka je Gorska služba spašavanja stanica Sarajevo, a slični skupovi ranije su održani u Hrvatskoj, Srbiji i Crnoj Gori. 
 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak