Reakcija Suljagića nakon što je Brnabić napala Muniru: 'Kakvo odvratno stvorenje, ovo je novo dno'

Radiosarajevo.ba
Reakcija Suljagića nakon što je Brnabić napala Muniru: 'Kakvo odvratno stvorenje, ovo je novo dno'

Direktor Memorijalnog centra Srebrenica, Emir Suljagić je u petak, 12. jula, uputio reakciju na sramotni napad Ane Brnabić, predsjednice skupštine Srbije, na predsjednicu Udruženja "Majke enklave Srebrenica i Žepa" Muniru Subašić.

Njegovu objavu na društvenoj mreži X prenosimo u cijelosti:

"Obično se ne osvrćem na izjave srpskog političkog vrha. Svjestan sam da su oni grupa postgenocidnih manijaka i nikad se s njima ne bih bavio. Lažu stalno i o svemu. No, to što se predsjednica Skupštine Srbije i bivša premijerka Ana Brnabić obrušila na preživjelog genocida u ime glavnog veličatelja genocida, srbijanskog predsjednika Aleksandra Vučića, nova je niska cijena čak i za ovaj autokratski i neljudski režim.

Meteorolozi objavili prognozu do 31. jula: Evo kad konačno dolazi osjetno osvježenje

Anu Brnabić je godinama pila i večerala s najvišim evropski političarima, čime su oni normalizovali njezino negiranje i veličanje genocida. Tokom njezina mandata deseci ratnih zločinaca iz BiH našli su utočište u Srbiji. Ali ni to nije dovoljno. Ona osjeća potrebu da dokazuje svoje srpske akreditive — jer je homoseksualka — i ostane lojalna Vučiću lično ciljajući na preživjele genocida. Kakvo odvratno stvorenje", napisao je Suljagić.

Suljagić je reagovao na apsurdne poruke Ane Brnabić, u kojima predsjednica skupštine Srbije brani svog vrhovnog vođu od nepostojećeg napada. Brnabić je optužila Muniru Subašić da je prijetila djeci i unučadima Aleksandra Vučića.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak