Razišli se demonstranti u Sarajevu, saobraćaj odblokiran

Radiosarajevo.ba

17:20 Razišli su se demonstranti u Sarajevu, a odblokiran je i saobraćaj na raskrsnici između Higijenskog zavoda i Alipašine džamije, javlja Anadolu Agency.

16:30 Građani se razilaze. Plenum građana Sarajeva najavljen je za 17 i 30 u Domu mladih u Skenderiji.

15:30 Demonstranti su odbili prijedlog policije da se premjeste na plato Skenderije, gdje bih gdje bi ih oni osiguravali, te tako omogućili da se saobraćaj odvija normalno. 

15:10 Među demonstrantima danas uglavnom mlađi ljudi, koji uz gitaru i pjesmu pokušavaju prenijeti svoje poruke. Svirali su se poznati hitovi kao što su "Krivo je more" ili "Mostarska". Također, lupaju po šerpama i drugim predmetima.

14:50  Prije nekoliko minuta demonstranti su na glavnu raskrsnicu kod Ali-pašine džamije stavili i nekoliko parola uvredljivog sadržaja protiv bh. političara.

14:30 Neki od građana došli su s djecom, dok neki na trotoaru preko puta zgrade Predsjedništva BIH piju kafu pored natpisa s porukom "bez rahatluka".

13:30 Demonstranti koji su blokirali raskrsnicu kod Higijenskog zavoda ostat će tu do 17:30 sati kada počinje plenum u Domu mladih u Skenderiji.

13:00 Demonstranti su od zgrade Predsjedništva BiH krenuli  prema raskrsnici kod Ali-pašine džamije s ciljem da blokiraju saobraćaj iz svih smjerova. Tramvaji voze na relaciji Ilidža - Željeznička stanica.

Uzvikuju: "Dajte ostavke!"

12:50 Blokirana je saobraćajnica ispred zgrade Predsjedništva Bosne i Hercegovine. Okupilo se oko 300 demonstranata.

12:30 Oko dvije stotine ljudi okupilo se dosad na protestima isred zgrade Predsjedništva Bosne i Hercegovine. Noseći žute trake oko lijeve ruke, sada već prijete blokadom saobraćajnica.

12: 15 Oko 60 građana deveti dan okupilo se u 12:00 ispred zgrade Predsjedništva BiH tražeći još uvijek iste zahtjeve, a to je prije svega smjena svih nivoa vlasti.

Također zahtijevaju preispitivanje imovine svakog političara na vlasti.

Danas su došli s jednom novom idejom, a to je da svi snose žute trake oko ruke, a značenje je "svi smo jednaki i svi smo isti", javlja Fena

Ponovili su još jednom poziv građanima da bez obzira na vrijeme, situaciju i okolnosti dođu na proteste i pokažu jedinstvo.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak