Razbojništvo nad radnicom i ugrožavanje sigurnosti

Radiosarajevo.ba
Razbojništvo nad radnicom i ugrožavanje sigurnosti


Ministarstvo unutarnjih poslova Kantona Sarajevo saopćilo je danas da je 18. februara oko 19.50 sati, u ulici Radićeva, općina Centar Sarajevo, NN osoba izvršila krivično djelo razbojništva nad radnicom u prodavnici “Drvopromet”.

Tom prilikom NN osoba je uz prijetnju pištoljem, otuđila određenu sumu novca, a zatim se udaljilo u nepoznatom pravcu. O događaju je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, a policijski službenici rade na rasvjetljavanju navedenog krivičnog djela, identifikaciji i pronalasku izvršioca.

RASVIJETLJENO KRIVIČNO DJELO RAZBOJNIŠTVA
Dana 18.februara u 20.50 sati, u ulici Jukićeva, općina Centar Sarajevo, policijski službenici I PU lišili su slobode B.E., rođen 1989. godine u Sarajevu, gdje je i nastanjen, zbog postojanja osnova sumnje da je u proteklom periodu na području općine Centar Sarajevo, počinio više krivičnih djela iz člana 289. KZ FBiH (razbojništvo). O tome je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, a B.E. je predat u Odsjek za zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo. Policijski službenici nastavljaju rad na dokumentiranju kriminalnih aktivnosti navedene osobe.

LIŠENJE SLOBODE Z.A.
Dana 18.februara u 07.30 sati, na osnovu potrage, policijski službenici V PU su pronašli i lišili slobode Z.A., rođen 1955. godine u Tutinu, nastanjen u Sarajevu, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo iz člana 316. KZ F BiH (šumska krađa). O prednjem je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, a istog dana u 11.10 sati, Z.A. je predat na nadležnost službenicima Sudske policije Kantona Sarajevo.

UGROŽAVANJE SIGURNOSTI
Dana 18. februara u 13.00 sati, policijski službenici I PU lišili su slobode H.E., rođen 1978. godine u Doboju, nastanjen u Sarajevu, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivična djela iz člana 183. i 172. KZ F BiH (ugrožavanje sigurnosti i Nanošenje teških tjelesnih povreda), na štetu R.D. i R.V. iz Sarajeva. O prednjem je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, a H.E. je predat u Odsjek za zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo. Policijski službenici nastavljaju rad na dokumentiranju navedenih krivičnih djela.

Dana 18.februara u 14.30 sati, policijski službenici III PU lišili su slobode O.I., rođen 1966. godine, nastanjen u Vitezu, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo iz člana 183. KZ F BiH (ugrožavanje sigurnosti). O prednjem je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, a O.I. je predat u Odsjek za zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo. Policijski službenici nastavljaju rad na dokumentovanju navedenog krivičnog djela.

SAOBRAĆAJNA NEZGODA
Dana 18.februara oko 12.40 sati na kolovozu raskrsnice ulica Majdanska-Sulejmana ef. Musića, općina Novi Grad Sarajevo, dogodila se saobraćajna nezgoda. Tom prilikom došlo je do udara i obaranja na kolovoz pješaka M.H., rođen 1938.godine, nastanjen u Sarajevu, od putničkog motornog vozila marke “fiat tipo”, reg. oznake K56-T-204, kojim je upravljao vozač M.E., rođen 1989.godine, nastanjen u Sarajevu. U ovoj saobraćajnoj nezgodi teške tjelesne povrede zadobio je pješak M.H., a ljekarska pomoć mu je ukazana u KCU u Sarajevu, gdje je zadržan na daljem liječenju. O prednjem je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, a uviđaj su obavili policijski službenici MUP- Kantona Sarajevo.

STANJE U SAOBRAĆAJU
U protekla 24 sata na području Kantona Sarajevo dogodile su se ukupno 32 saobraćajne nezgode, od toga 31 s materijalnom štetom i jedna s nastradalim osobama, kojom prilikom je jedna osoba teže povrijeđena. Zbog upravljanja motornim vozilom pod dejstvom alkohola iz saobraćaja je isključeno 12 vozača, 4 osobe zbog upravljanja motornim vozilom bez položenog vozačkog ispita, 4 osobe zbog upravljanja motornim vozilom prije sticanja prava na upravljanje, 4 motorna vozila zbog isteka važnosti saobraćajne dozvole i 8 neregistriranih motornih vozila, saopćeno je iz MUP-a Kantona Sarajevo.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak