Ratko Mladić opsovao Srebreničanu 'tursku majku'

Radiosarajevo.ba
Ratko Mladić opsovao Srebreničanu 'tursku majku'

 

Optuženi Ratko Mladić izbačen je danas iz sudnice Tribunala u Hagu zato što je rekao da svjedok optužbe iz Srebrenice, koji je preživeo strijeljanje, laže, a dok su ga pripadnici obezbjeđenja izvodili svjedoku je opsovao majku "tursku". Sudiju je nazvao 'međedom'.

Bivši komandant Vojske Republike Srpske (VRS), general Mladić (70) optužen je za genocid nad više od 7.000 srebreničkih Bošnjaka u danima pošto je VRS, 11. jula 1995, zauzela tu enklavu koja je bila pod zaštitom UN.

Nakon dva dana odsustva zbog manjeg medicinskog zahvata, podsjeća Slobodna Evropa, Mladić je jutros doveden u sudnicu gde je svjedok RM-346 započeo iskaz o tome kako je preživio strijeljanje stotina Bošnjaka na vojnoj farmi Branjevo, 16. jula 1995.

Iskaz svjedoka nastavljen je pošto je Mladić izveden iz sudnice. Po odluci Vijeća, on će moći da se u sudnicu vrati po okončanju svjedočenja RM-346.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak