Ratko Mladić: Ne osjećam se sposobnim za sudnicu

Radiosarajevo.ba
Ratko Mladić: Ne osjećam se sposobnim za sudnicu

Bivši komandant Vojske Republike Srpske (VRS) Ratko Mladić požalio se danas u toku glavnog pretresa u Haškom tribunalu da se ne osjeća dobro i u sudnicu se vratio poslije kraćeg pregleda.
Stav Vijeća je da bi nastavilo sa radom i da se Mladić nije pojavio u sudnici

Optuženi se nije vratio u sudnicu poslije prve pauze nakon jednosatnog zasjedanja, a branilac Miodrag Stojanović rekao je da Mladić ima vrtoglavicu, da mu je izmjeren pritisak i da se pokazalo da je gornji u granicama normale, a donji nešto povišen.

Haški optuženik se požalio da ga "boli desna strana, da mu se koči desna noga" i tražio je da ga pregleda medicinski radnik.

"On je rekao da se ne osjeća sposobnim da se vrati u sudnicu i molio je da mu se pruži pomoć", rekao je Stojanović, dodavši da je ljekar iz pritvorske jednice obaviješten o Mladićevom stanju i pozvan da ga pregleda.

Pretresno vijeće je odredilo pauzu tokom koje se dodatno raspitalo o Mladićevom zdravstvenom stanju. Zaključeno je da, kako stvari sada stoje, nema objektivnih medicinskih razloga koji bi potkrijepili odsustvo optuženog, javila je novinska agencija Srna.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak