Rat je za SDA bio i brat i majka

Radiosarajevo.ba
Rat je za SDA bio i brat i majka


Dojučerašnji politički saveznici ne prestaju se međusobno optuživati. Lider SDP-a kazao je da je za SDA rat bio „i majka i brat“, te da je njihovo skrivanje iza nacionalnih interesa razgolićeno.

"Sada je više nego očigledno da smo prvi put u BiH dobili dva multietnička bloka. S jedne strane je blok koji se opredijelio za reforme, a s druge strane je blok koji hoće da sačuva privilegije koje su nastale na zločinu, na ratu i na poratnom kriminalu. Tu sva priča počinje i završava se", kaže Lagumdžija.

Komentirajući uime kakvih je, onda, interesa SDA, ako ne nacionalnih, uopće nastupala govori da su se "uvijek pozivali na patriotizam, a ustvari ste imali patriotizam bandita".

"Bio je to lažni patriotizam kojeg su predstavljali uime naroda. Međutim, radili su uime kriminalnih, pljačkaških i ratnoprofiterskih struktura. Zato je prirodno da ovi koji su za reforme protiv sebe imaju one kojima je rat bio brat. Očigledno je da im je rat bio ne samo brat već i majka, a nekome maćeha", tvrdi Lagumdžija.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak