Rasprava o dnevnom redu traje već 2 sata!

Radiosarajevo.ba
Rasprava o dnevnom redu traje već 2 sata!

Već dva sata traje rasprava o dnevnom redu 39. sjednice Predstavničkog doma PSBiH, što znači da poslanici nisu počeli s razmatranjem niti jedne tačke od predloženog, obimnog dnevnog reda od 92 tačke. Poslanici ne mogu da se dogovore o načinu na koji će raspravljati o 72 izvještaja Ureda za reviziju o finansijskom poslovanju institucija i agencija BiH za 2011. 

Poslanik Namik Kabil je kazao da je ovakav dnevni red smiješan i neozbiljan te predložio da se poslanici fokusiraju na zbirni izvještaj koji je, tvrdi, vrlo seriozno izradila Komisija za finansije i budžet. 

I poslanik Zvonko Jurišić je ovaj dnevni red nazvao neodgovornim te zatražio da se o izvještajima raspravlja uz prisustvo predstavnika institucija i agencija o čijem finansijskom poslovanju je riječ. 

Milorad Živković je upozorio poslanike da je ovaj dnevni red usvojen na jučerašnjoj sjednici proširenog Kolegija: „Propustili ste šansu jučer da učinite nešto o ovom pitanju. O čemu danas raspravljate? Dajte prijedlog zaključka i mi ćemo glasati o njemu.“

Predložio je da se o svim izvještajima raspravlja na sjednici 30. januara 2013. Poslanik Salko Sokolović je predložio da sporne tačke dnevnog reda budu zamijenjene jednom - razmatranjem zbirnog izvještaja Ureda revizora, javila je novinska agencija Fena.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak