Raspad sistema: Dodik se obrušio na Borjanu Krišto (HDZ) i nazvao je 'nenavođenom raketom'

7
Radiosarajevo.ba
Raspad sistema: Dodik se obrušio na Borjanu Krišto (HDZ) i nazvao je 'nenavođenom raketom'

Borjana Krišto (HDZ), čelnica Vijeća ministara Bosne i Hercegovine, u cilju daljnih aktivnosti i nastavka sudjelovanja u procesu Plana rasta za Zapadni Balkan, jučer je, 18. septembra, Evropsku komisiju informirala i uputila dokument o našoj trenutnoj usuglašenosti kada je u pitanju Plan rasta.

Potez je ovo koji je razljutio samoproglašenog laktaškog vožda i šefa SNSD-a Milorada Dodika, koji je bio u vrsnim odnosima s HDZ-om u BiH i liderom ove stranke Draganom Čovićem.

No, Dodik je put, svoj "nišan uvreda" okrenuo prema Borjani Krišto pa je zagalamio: 

Marija Šerifović počastila fanove u Sarajevu: Večer puna ljubavi i radosti na Baščaršiji

"Ona se počela ponašati kao nenavođena raketa. Ona ne može to da uradi, na ovaj način ruši Mehanizam koordinacije. Ako nije usaglašeno, to se ne dostavlja i nije Borjana Krišto niko ko to može da uradi, bez obzira na to što je ona to umislila. Ona sebi postavlja neku misionarsku ulogu, ako je usaglašeno s Mehanizmom koordinacije može, ako nije ona ruši dogovor u BIH i to ide najviše na štetu hrvatskog naroda, jer nepostojanje Mehanizma koordinacije će se obiti o glavu Hrvatima u BiH."

Podsjetimo, Krišto je jučer izjavila:

"Informirala sam Evropsku komisiju o razini usuglašenosti Refomske agende uz naglasak na sporni dio koji je uveliko već poznat i javnosti. Radni tim nastavlja s radom i usuglašavanjem uz svakodnevne konzultacije s Evropskom komisijom. Također, napominjem kako se ovim korakom priključujemo zemljama regije te da konačno usvajanje Lista reformi i Reformska agenda tek predstoji nakon potpisivanja Sporazuma o instrumentu i Sporazuma o zajmu, u skladu s procedurom predviđenom važećim zakonima u BiH. Bosna i Hercegovina mora nastaviti dinamiku integracijskog procesa, a onaj suštinski dio pronalaska rješenja ostaje naša odgovornost i obveza."

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (7)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak