Rasmussen razgovarao sa bh. liderima

Radiosarajevo.ba
Rasmussen razgovarao sa bh. liderima

Generalni sekretar NATO-a Anders Fogh Rasmussen održao je sastanak s predstavnicima šest političkih partija u BiH.

Na sastanku s Ramussenom bili su predsjednici SDP-a Zlatko Lagumdžija, SBB-a Fahrudin Radončić, HDZ-a BiH Dragan Čović, SNSD-a Milorad Dodik, SDS-a Mladen Bosić te zamjenik predsjednika HDZ-a 1990 Martin Raguž

Rasmussen je ranije imao sastanak sa članovima Predsjedništva BiH, s predsjedavajućim Vijeća ministara BiH Vjekoslavom Bevandom, te članovima kolegija Doma naroda i Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH. 

Lider SNSD-a Milorad Dodik rekao je da je Rasmussen na današnjem sastanku sa liderima šestorke prenio da BiH treba sama da riješi pitanje vojne imovine i da  Alijansa  neće nametati rješenja, javila je novinska agencija Fena.

Dodik je nakon sastanka rekao da su lideri šestorke upoznali Rasmussena sa stavovima svojih stranaka i izrazili podršku dogovoru o knjiženju vojne imovine koji su postigli u martu prošle godine. Dodik je rekao da će se lideri šestorke sastati naredne sedmice, kako bi usaglasili detalje tog sporazuma.

Sastanak lidera šest vodećih partija u BiH sljedeće sedmice organizovaće Radončić.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak