Ramiz Džaferović nije više član SDA

Radiosarajevo.ba
Ramiz Džaferović nije više član SDA

Ramiz Džaferović
istupio je iz Stranke demokratske akcije (SDA). Razlog je, kako je danas, 5. marta obavijestio javnost, TV izjava lidera SDA Sulejmana Tihića, koji je prije tri dana izjavio kako “misli da je Džaferović isključen iz stranke, iz Općinske organizacije SDA Centar”.

“Bio sam zbunjen”, navodi Džaferović u saopćenju. “Isključen iz stranke, a da nije bilo nikakvog postupka, Suda časti, uobičajenih procedura. Ja sam član SDA od januara 1992. godine. Osnovna organizacija kojoj pripadam nije u Sarajevu nego u Zenici. Za svaki slučaj sam provjerio i od svoje organizacije dobio Potvrdu broj 07/4-1-013-057-17/13 da sam bez prekida član SDA više od 22 godine”.

Džaferović cijeni, nastavlja se u saopćenju, da je lider stranke ovim pokazao “da ne zna šta mu rade u stranci”. Zaključuje se kako je Džaferović, inače čelnik Uprave federalne Razvojne banke, “svojom voljom ušao u SDA, i bio ponosan član 22. godine, a zbog ovakvih stvari svojom voljom i izlazim iz SDA”.

U centrali SDA, zasad, nemaju komentara.

Napomenimo i da je afera oko Razvojne banke FBiH osnovni ‘motiv’ u cijeloj priči. Džaferoviću je, krajem prošle godine, trebao isteći mandat na čelnom mjestu Razvojne banke, no federalni premijer Nermin Nikšić (SDP) produžio je mandat postojećoj upravi, a Džaferović je tada iznio i niz optužbi na račun kolega; Vlada FBiH (ionako politički zaključana) podijeljena je po pitanju Razvojne banke. Trenutno je na snazi odluka Parlamenta FBiH kojom se (privremeno) obustavlja konkursna procedura za sva imenovanja u banci, a parlamentarna komisija istražujeDžaferovićeve navode.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak