Raffi Gregorian posjetio regulatornu agenciju za komunikacije

Radiosarajevo.ba
Raffi Gregorian posjetio regulatornu agenciju za komunikacije

Prvi zamjenik visokog predstavnika Raffi Gregorian posjetio je danas Regulatornu agenciju za komunikacije gdje se sastao s generalnim direktorom Kemalom Huseinovićem i njegovim saradnicima kako bi razgovarali o radu i izazovima s kojima se susreće Agencija danas u naporima da radi u skladu s međunarodnim i standardima i propisima Evropske unije.

Tokom posjete Gregorian je pohvalio dosadašnji rad Agencije te potcrtao neophodnost održavanja njene finansijske i političke nezavisnosti.

On je naglasio da Agencija igra veoma važnu ulogu u reguliranju i daljnjem razvoju upotrebe novih informacijskih tehnologija u Bosni i Hercegovini, uključujući napore koji se ulažu na implementaciji programa koji pomažu agencijama za provedbu zakona.

“Uloga RAK-a je od vitalne važnosti u osiguranju slobode elektronskih medija i razvoja telekomunikacijskog sektora Bosne i Hercegovine. Njeno konstantno uspješno funkcioniranje je važno za stvaranje moderne, demokratske države, koja može biti odgovarajući kandidat za buduće članstvo u EU i NATO. Zbog toga se njena nezavisnost i profesionalnost mora čuvati od političkih utjecaja i napada, koji joj mogu umanjiti efektivnost uloge čuvara javnog interesa”, rekao je Gregorian, saopćeno je iz RAK-a.

FENA/radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak