Radončić: Ponašamo se odgovorno prema prijetnji, nema razloga za nervozu

Radiosarajevo.ba
Radončić: Ponašamo se odgovorno prema prijetnji, nema razloga za nervozu

''Sve sigurnosne agencije - SIPA, OSA, Federalna uprava policije i kantonalne policije su u stanju uobičajene i nešto pojačane pripravnosti i mi se ponašamo vrlo odgovorno prema toj prijetnji koja je stigla iako mislim da nema razloga za velike nervoze. Situacija je pod kontrolom. Naći će se ko je poslao te prijetnje i on će biti priveden'', kazao je ministar sigurnosti BiH Fahrudin Radončić večeras za Dnevnik FTV upitan da prokomentira podatak da je "stiglo pismo koje se odnosi na sigurnost stranih funkcionera u našoj državi''.

Upitan da li je tačno da je prijeteće pismo upućeno iz Zavidovića ministar Radončić je kazao ''mislim da jeste''.

Kako je ranije danas izvijestila BHRT prijetnje domaćim i međunardnim institucijama upućene su u anonimnom pismu koje je pristiglo u redakciju Informativnog programa tog javnog RTV servisa, no nije objavljen sadržaj pisma.

Glasnogovornik MUP-a KS Irfan Nefić izjavio je za BH Radio 1 da pripadnici MUP-a istražuju taj slučaj i da su preuzeli pismo koje će se vještačiti.

Ministarstvo unutarnjih poslova Republike Srpske naložilo je podizanje stepena sigurnosti nakon što je došlo u posjed anonimnog prijetećeg pisma.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak