Radojičić pesimista, Bosić ima ponudu

Radiosarajevo.ba
Radojičić pesimista, Bosić ima ponudu

Potpredsjednik Narodne skupštine Republike Srpske (RS) Igor Radojičić ne vjeruje da je u ponedjeljak, 26. septembra, moguće postići dogovor o pitanjima koja se ne tiču formiranja Vijeća ministara. 

Politički lideri šest stranka mogli bi, kaže, dogovoriti o pitanju vojne imovine te približiti stavove o zakonu o popisu i sistemu državne pomoći. 

“Kada je riječ o presudi ‘Sejdić-Finci’ potrebno je metodološki dogovoriti da se to pitanje vrati u parlamentarne vode”, kazao je Radojičić u izjavi novinarima u Banjoj Luci. 

Najmanje optimizma ima o pitanju novog saziva Vijeća ministara, jer kaže, nijedan novi prijedlog se nije pojavio i političke partije su daleko jedna od druge u svojim stavovima. 

S druge strane Mladen Bosić, predsjednik SDS-a, stranke s kojom SNSD ima sporazum o usaglašenom djelovanju na nivou BiH, najavio je da ima ponudu za formiranje novog saziva Vijeća ministara BiH, koju će predstaviti na predstojećem sastanku stranačkih lidera u Brčkom. 

Nije otkrio šta ta ponuda sadrži, ali je rekao da je fer i da je nastala na osnovu prethodnih sastanaka, vođenih u Sarajevu i Mostaru.

Za dogovor je, kazao je, potreban kompromis svih strana.  

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak