Radnici 'Konjuha' i dalje štrajkuju glađu

Radiosarajevo.ba
Radnici 'Konjuha' i dalje štrajkuju glađu

Štrajk glađu u živiničkoj Fabrici namještaja “Konjuh” se nastavlja. 


Tematska sjednica Općinskog vijeća Živinice, koja je bila zakazana za danas, a bila je posvećena rješavanju problema radnika Konjuha, nije održana zbog nedostatka kvoruma.


Bez ikakvog obrazloženja sjednici nisu prisustvovali vijećnici Stranke demokratske akcije i Socijaldemokratske partije, koji čine većinu u vijeću. 


Nije se pojavio ni općinski načelnik Hasan Muratović.

 

Inicijativu za iznalaženje rješenja za živnički Konjuh pokrenulo je 10 predstavnika klubova opozicionih stranaka u Općinskom vijeću Živinice. 


Četrnaest štajkača glađu trenuno pije samo vodu i njihovo zdravstveno stanje se iz sata u sat pogoršava. S radnicima dežuraju timovi mladih aktivista Crvenog križa općine Živinice koji su već jučer formirali krizni štab. 


Predstavnici Sindikata navode da su razočarani posebno zbog nerazumijevanja vladajućih struktura za njihove zahtjeve. 


Predstavnici opozicionih stranaka, sada planiraju ponovno održavanje vanredne sjednice općinskog vijeća u nadi da će se iznaći rješenja za sada već gladne radnike koji su cio svoj radni vijek posvetili fabrici koja se gasi i nestaje. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak