Radnici 'Elektrokrajine' imali rejone za krađu struje

Radiosarajevo.ba
Radnici 'Elektrokrajine' imali rejone za krađu struje


Okružnom tužilaštvu Banjaluka u petak je sprovedeno 11 radnika Elektrokrajine, uhapšenih u akciji Tesla, koji se terete za krađu električne energije i višemilionsku štetu nanesenu ovom javnom preduzeću i budžetu RS.

U Tužilaštvo su sprovedeni uhapšeni radnici Goran Botić (48), Marko Miljević (37), Darko Bajić (44), Saša Pejčinović (44), Stevo Kopanja (52), Dragan Ostojić (30), Mile Kojić (50), Vinko Savanović (53), Miroslav Rakić (42), Radovan Garić (60) i Damjan Dakić (58), svi iz Banjaluke.

Zajedno sa osumnjičenima, Tužilaštvu je dostavljen i izvještaj o počinjenom krivičnom djelu zloupotreba službenog položaja, krađa struje te primanje mita.

Maja Đaković-Vidović, portparol Tužilaštva, u petak je izjavila da su osumnjičeni u dužem vremenskom periodu omogućavali određenim subjektima u gradu Banjaluka neovlaštenu potrošnju električne energije na način da su umanjivali količinu utrošene energije.

Za ove nezakonite radnje, osumnjičeni su, kako navode iz Tužilaštva, dobijali naknade. Nezavisne doznaju da su osumnjičeni na mjesečnom nivou Elektrokrajinu oštetili za oko milion maraka. Izvor blizak istrazi ispričao je da su osumnjičeni imali podijeljene rejone na području Banjaluke, odnosno lokale i privredne subjekte kojima su pomagali u krađi struje. Isti list doznaje da se slične stvari događaju i u drugim većim gradovima RS, gdje bi takođe trebalo da uslijede akcije policije.

Elektrokrajina Banjaluka u petak je saopštila da su još u aprilu 2012. godine donijeli Operativni plan na smanjenju distributivnih gubitaka i naplati potraživanja. U saopštenju se, između ostalog, navodi da su i radnici Elektrokrajine učestvovali u akciji Tesla.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak