'Radmanović sebi ne bi smio dopustiti ovakve izjave'

Radiosarajevo.ba
'Radmanović sebi ne bi smio dopustiti ovakve izjave'

 

Povodom intervjua člana Predsjedništva BiH, Nebojše Radmanovića u kojem između ostalog kaže “Podsjećam da Skupština RS ima jednu Deklaraciju gdje se kaže da ćemo, kad polovina UN-a prizna Kosovo, smatrati da je promijenjen međunarodni sistem i da i mi imamo pravo da se odvojimo!”, dužni smo reagovati da su ovakve izjave potpirivanje nedržavničke retorike kakvu on kao član Predsjedništva sebi ne bi smio dopustiti.

O Radmanovićevoj izjavi: Skandalozno, neodgovorno...
'Ako polovina UN-a prizna Kosovo RS ima pravo da se odvoji'

Saopćila je ovo Socijaldemokratska partija BiH koja navodi da „u pomenutom intervjuu Radmanović odgovornost za krizu u Bosni i Hercegovini prebacuje na političare, dok sam pripada vladajućoj političkoj stranci koja također nosi veliki dio odgovornosti“.

„Ovakva nedržavnička retorika jednog člana Predsjedništva naše države stvara dojam da političarima poput Radmanovića odgovara kriza u BiH kako bi pominjanje nezamislive ideje o odvajanju manjeg entiteta zaživjelo kao potencijalni scenarij.

Mi u SDP-u smatramo da je sramotno da član Predsjedništva ove države, od koje prije svega prima platu, a zatim i treba da je predstavlja uz ako ništa, kurtoaznu dozu patriotizma, potpiruje neprihvatljive ideje o podjeli Bosne i Hercegovine. Stoga, Radmanović i svi drugi koji govore o sličnim idejama treba da ponove gradivo da je Bosna i Hercegovina suverena država sa svojim međunarodno priznatim i neizmjenjivim granicama i da bi puno konstruktivnije bilo da svoje retorike usmjere ka njenom osnaživanju“, navodi se u saopćenju SDP-a.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak