Radi li telefon u Konzulatu BiH u Frankfurtu?

Radiosarajevo.ba
Radi li telefon u Konzulatu BiH u Frankfurtu?
Zgrada Konzulata BiH u Frankfurtu (Arhiv)

Ministarstvo vanjskih poslova Njemačke moralo je službeno reagirati jer se zaposleni u Generalnom konzulatu BiH u Frankfurtu ne javljaju na telefonske pozive građana BiH, a konzularne dane održavaju i u vjerskim objektima.

"Nezavisne novine", pozivajući se na dokumentaciju koja je u njihovom posjedu, pišu da je ambasador BiH u Berlinu Tomislav Limov 15. februara dobio pritužbu njemačkog Ministarstva uz molbu da otkloni probleme i obavijesti ih ako je generalni konzulat BiH u Frankfurtu promijenio brojeve telefona, prenosi Srna.

Ovaj dnevni list navodi da se veliki broj građana BiH obratio i Ambasadi BiH u Berlinu, jer nisu mogli da završe konzularne poslove u Frankfurtu, te da se pismom ambasadi u Berlinu obratio i jedan Nijemac koji je tvrdio da je morao da plati pet eura za redni broj za termin u vrijeme konzularnih dana u Bremenu.

Vršilac dužnosti generalnog konzula u Frankfurtu Rasema Mehadžić kaže da pet eura nije naplatio Konzulat BiH nego Bošnjačka kulturna zajednica u čijim su prostorijama boravili, te da su za tih pet eura naplaćene zapravo usluge kopiranja dokumentacije.

Iz Generalnog konzulata u Stuttgartu kažu da nemaju informacije o velikom broju pritužbi, a tvrde da nezadovoljstva građana ima i u ostalim konzulatima, posebno od uvođenja novih procedura za izdvajanje biometrijskih pasoša, prenosi Srna.

radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak