PSBiH: Pozitivno mišljenje za potpisivanje nekoliko međunarodnih sporazuma

Radiosarajevo.ba
PSBiH: Pozitivno mišljenje za potpisivanje nekoliko međunarodnih sporazuma

Komisija za vanjske poslove Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine, na sjednici u Sarajevu je dala pozitivno mišljenje za ratificiranje više  međunarodnih sporazuma i ugovora te predložilo Zastupničkom domu da ih ratificira, saopćeno je danas iz Sektora za odnose s javnošću Parlamentarne skupštine BiH.

To se odnosi na Ugovor između Vijeća ministara Bosne i Hercegovine i Vijeća ministara Republike Albanije o saradnji na području veterinarstva,  zatim na Sporazum Vijeća ministara BiH i Vlade Republike Makedonije o izbjegavanju dvostrukog oporezivanja u odnosu na poreze na dohodak i imovinu, kao i na Sporazum Vijeća ministara te Vlade Republike Slovenije o razmjeni i obostranoj zaštiti tajnih podataka.

Komisija ima pozitivno mišljenje i o  Sigurnosnom sporazumu između Vijeća ministara BiH i Vlade Republike Srbije, zatim o Protokolu između Ministarstva vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH i Ministarstva nacionalne privrede Mađarske o saradnji malih i srednjih preduzeća te o Sporazumu Vijeća ministara i OESS-a, Organizacije za evropsku sigurnost i suradnju, na području odbrane i sigurnosti.

Pozitivno mišljenje je izraženo i povodom  Memoranduma o razumijevanju između Europske unije i Bosne i Hercegovine o učestvovanju BiH u programu MEDIA 2007, zatim o Ugovoru o financiranju između Bosne i Hercegovine i Republike Srpske i Europske investicijske banke i JP Autoputevi Republike Srpske - Autoput Banja Luka - Doboj.

Odgovor Federalnog ministarstva energije, rudarstva i industrije o ispunjavanju obaveza BiH prema Energetskoj zajednici također je razmatran, saopćeno je.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak