Prvi na Balkanu: Otvorio se superpopularni američki restoran u Sarajevu, a evo i iskustava korisnika

4
Radiosarajevo.ba
Prvi na Balkanu: Otvorio se superpopularni američki restoran u Sarajevu, a evo i iskustava korisnika

Taco Bell, poznati brend brze hrane, otvorio je u četvrtak, 17. oktobra svoj prvi restoran na tržištu Bosne i Hercegovine.

Ambasada Sjedinjenih Američkih Država u Bosni i Hercegovini na svom Facebook nalogu podijelila je nekoliko fotografija novog restorana brze hrane u Kantonu Sarajevo.

"Jeste li znali? Prvi Taco Bell na zapadnom Balkanu sada je otvoren na Ilidži!

Taco Bell BiH neće nuditi samo najukusniji taco u gradu – američki lanci restorana donose i nova radna mjesta, sveobuhvatnu obuku u oblastima poput tehnologije i korisničke podrške, te uključuju BiH u globalnu mrežu biznisa koji posluju po istim visokim standardima.

Bivši vođa i osnivač BH Fanaticosa: "Priča sa patriotizmom ne može proći kao u Barbarezovo vrijeme"

Oduševljeni smo što možemo poželjeti dobrodošlicu još jednom kultnom američkom brendu u Bosnu i Hercegovinu", napisali su.

Prvi Taco Bell u BiH je otvoren na adresi dr. Mustafe Pintola 2D, a neka od prvih iskustava korisnika i korisnica govore da je Taco Bell oduševljenje, ali i dosta sličan po cijenama velikim franšizama kao što su Burger King ili KFC. 

Ono što je dopadljivo na meniju jeste da u ponudi imaju i slatke churrose, te da po iskustvima nekih korisnika "nedostaje ljutih sosova koje imaju u USA".

Ima i onih kojima se ništa nije dopalo, pa su rekli da hrana "jednostavno nije dobra". 

Većina je ipak oduševljena začinima i mesom koje se nalaze u tacosima, pa govore o "odličnom ukusu". Cijene menija za dvije osobe iznosi oko 26 KM, dok cijena deluxe menija iznosi 19 KM.

U meniju se dobije sendvič od kojih imaju razne opcije, pomfrit ili nachosi, piće po izboru i slatki churrosi kao desert. 

Za šta god se odlučili da probate, naše je da vam poručimo - prijatno!

@tacobellbih

BREAKING NEWS! 🌮 Sarajevo, došao je trenutak koji smo čekali – Taco Bell je zvanično otvoren! Da li je Taco Bell game changer za sve nas? Spoiler alert: Da. 😎 Taguj ekipu s kojom ćeš nas posjetiti, jer ovo je trenutak za pamćenje (i dobar zalogaj). 🌯 #TacoBell #TacoBellBiH #WeAreOpen #TacoBellSarajevo

♬ original sound - Taco Bell BiH

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (4)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak