Prvi dan na granici BiH i EU: Bez velikih gužvi u Doljanima

Radiosarajevo.ba
Prvi dan na granici BiH i EU: Bez velikih gužvi u Doljanima

Na Graničnom prijelazu Doljani, jednom od najfrekventnijih između BiH i Hrvatske, a od jučer i Evropske unije, promet se jučer odvijao bez većih gužvi. Jedina novost je da se na jarbolu uz hrvatsku vihori i plava zastava sa 12 zvjezdica. Na graničnu kontrolu čekalo se najviše dvadesetak minuta.

"Tri-četiri puta mjesečno prolazim ovuda i, kako stvari sada stoje, sve je dobro. Nema nikakvih problema", kazao je za Avaz.ba Alen Tucaković.

No, jedan od vozača iz kolone, Zdravko iz Gabele, koji trenutno živi u Zagrebu, a sa svojom djevojkom boravio u rodnom kraju, bio je poprilično ljut. Kako je rekao, jučer su vraćeni s prijelaza Gabela polje.

"Mene bi pustili, ali nisu htjeli moju djevojku, koja je iz Zagreba te su nas uputili na Doljane. U istom autu nas dvoje i jedno može, drugo ne. Tako sam, umjesto dvije minute, ovdje čekao pola sata. Pitam se šta će biti kada krene prava sezona", ogorčen je bio Zdravko.

Granični prijelaz Bijača, jedini na jugu BiH preko kojeg je dozvoljen promet robe biljnog i životinjskog porijekla, jučer je bio pust. Nije bilo gužve ni na graničnom prijelazu Brčko - Gunja na sjeveru zemlje. Zabilježen je i znatan broj Hrvata, građana EU, koji su bili u kupovini u Brčkom.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak