Protest udruženja egipatske dijaspore u Sarajevu

Radiosarajevo.ba
Protest udruženja egipatske dijaspore u Sarajevu

Udruženje egipatske dijaspore u Bosni i Hercegovini organizovalo je danas ispred Ambasade Arapske Republike Egipat u Sarajevu mirne demonstracije povodom godišnjice revolucije u Egiptu, javlja Fena.

Dvadesetak egipatskih državljana koji žive u BiH okupilo se kako bi iskazali svoje nezadovoljstvo aktuelnim vlastima u Egiptu, koje smatraju nelegitimnim.

Predstavnik Udruženja Muhamed Mahmud istakao je da oni ne priznaju ni rezultate nedavno održanog referenduma o novom ustavu te zemlje, te da im je dosta vojne vlasti koja, kako navodi, Egiptom vlada decenijama.

"Niko od 150 ljudi iz egipatske dijaspore u BiH nije učestvovao na referendumu, jer mi ne priznajemo njihovu vlast", naglasio je Mahmud.

Iz Udruženja tvrde da su se danas okupili kako bi poručili svijetu da je egipatski narod protiv državnog udara i pada demokratije u toj zemlji.

Po njihovom mišljenju, sve što se u Egiptu dogodilo od juna prošle godine pa nadalje je posljedica državnog udara koji je proveden mimo volje naroda.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak