Protest policajaca u Tuzli: Zaustavite ovu agoniju

Radiosarajevo.ba

 

Više stotina uposlenih u Ministarstvu unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona, okupili su se danas u Tuzli ispred Bosanskog kulturnog centra (BKC), gdje se održava sjednica Skupštine TK, tražeći hitno usvajanje budžeta za 2013. godinu.

Predsjednik Sindikata policije TK Jasmir Šerbečić izjavio je za agenciju Anadolija, kako se protestima odazvalo oko 500 ljudi, a kako je rekao, protest su podržali i predstavnici sindikata obrazovanja, sudstva, tužilaštva, civilnih žrtava rata i demobilisanih boraca.

„Cilj naših protesta je jasan. To znači da se skrene pažnja da su ugrožena osnovna prava uposlenih u MUP-u, a to je pravo na rad i pravo na život. Obzirom da nam je Vlada TK uskratila sedam miliona maraka osnovnih sredstava uključujući sredstva koja su nam potrebna da se adekvatno borimo protiv kriminala, tražimo isključivo da se ta sredstva vrate, od poslanika Skupštine tražimo hitno usvajanje budžeta za 2013. godinu i da prestane ova agonija“, istakao je Šerbečić.

On je dodao da "oni danas šalju poruku i upozorenje građanima i svima onima koji su na vlasti, međunarodnoj zajednici da sa ovakvim načinom djelovanja vlasti u TK može doći do ugrožavanja bezbjednosne situacije na čitavom području TK odnosno stvaranja haotične situacije, jer mi svakog trenutka možemo da stanemo jer nećemo imati goriva, stat će izdavanje ličnih karata, pasoša, registracije vozila".

Na dnevnom redu današnje sjednice, prema nezvaničnim informacijama, je izglasavanje nepovjerenja Vladi tuzlanskog kantona.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak