Prostitucija u Tuzli: Na čelu kriminalne grupe - žena

Radiosarajevo.ba
Prostitucija u Tuzli: Na čelu kriminalne grupe - žena

Postupajući tužilac Kantonalnog tužilaštva Tuzlanskog kantona je Kantonalnom sudu u Tuzli stavio prijedlog za određivanje pritvora za dvije ženske osobe, tridesetdvogodišnju B.H. i dvadesetjednogodišnju E.M., kao i tridesetsedmogodišnjeg H.J, svi iz Tuzle.

Prijedlog za određivanje pritvora je pokrenut zbog postojanja osnovane sumnje da su kao organizirana kriminalna grupa počinili krivično djelo organizirani kriminal u sticaju sa produženim krivičnim djelom navođenjene na prostituciju, javljaju Nezavisne.

Istraga je u toku, saopšteno je iz Odjela za odnose s javnošću Kantonalnog tužilaštva TK-a.

Postoji osnovana sumnja da je B.H. organizirala grupu koja je od početka 2012. do marta 2013. godine, radi ostvarivanja imovinske koristi, veći broj ženskih osoba poticala i navodila da pružaju seksualne usluge u stanovima i ugostiteljskim objektima muškarcima na području Tuzlanskog kantona.

Postupajući tužilac je donio naredbu o provođenju istrage protiv spomenutih osoba, te protiv četrdesettrogodišnjeg N.S i tridesetsedmogodišnjeg H.J, oba iz Tuzle, koji su osumnjičeni da su pripadali ovoj organiziranoj grupi.

Pripadnici MUP-a TK su 6. marta 2013. lišili slobode ovih pet osoba i izvršili kriminalističku obrada.

Dvije osobe su poslije ispitivanja puštene na slobodu, dok su spomenuti uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu predati u nadležnost Tužilaštva.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak