Pronađeno dvoje, potraga za još jednom osobom

Radiosarajevo.ba
Pronađeno dvoje, potraga za još jednom osobom

 

Pripadnici Ministarstva unutarnjih poslova (MUP) Unsko-sanskog kantona (USK) trenutno izvlače automobil koji je u nedjelju uvečer u 18,30 sati sletio u rijeku Unac kod Martinbroda, a prema riječima svjedoka u njemu su se nalazile tri osobe. 

"U automobilu se nalazi jedna osoba. Drugu smo izvukli nešto ranije 200 metara nizvodno, dok se za trećom osobom još traga", izjavio je za Fenu zamjenik policijskog komesara USK-aMarijan Šimić

Prema njegovim riječima, potraga je dosta otežana jer je voda brza i mutna, a sami lokalitet nesreće zapravo je u blizini ušća Unca u rijeku Unu. 

Do nesreće je došlo najvjerovatnije usljed neprilagođene brzine, nakon čega je automobil udario u kamen pored puta, a potom je vozač vjerovatno izgubio kontrolu nad vozilom i sletio u Unac. Više detalja znat će se nakon izvlačenja automobila i identifikacije nastradalih, dodao je Šimić.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak