Pronađen Redžićev pasoš, rezultati obdukcije sutra

Radiosarajevo.ba
Pronađen Redžićev pasoš, rezultati obdukcije sutra

Uz beživotno tijelo muškarca, izvučeno jučer kasno poslijepodne iz kanjona Miljacke na području Lapišnice, pronađena je jakna u kojoj je putna isprava (pasoš) na ime Sulejmana Redžića, ali zasad ne možemo potvrditi da se radi o Sulejmanu Redžiću, kazao je agencijiFena dežurni tužilac Okružnog tužilaštva Istočno Sarajevo Mirza Hukeljić.

On je rekao da je beživotno tijelo prebačeno u prosekturu KCUS-a, a danas, oko 10 sati ujutro, bit će započeta obdukcija.

"Pošto obitelj nije izvršila identifikaciju beživotnog tijela muškarca, zvanično ne mogu potvrditi da se radi o Sulejmanu Redžiću. Obdukcija će biti sutra (danas, op.pr.) ujutro oko deset sati, a nakon toga će se znati tačan uzrok smrti. Zasad je poznato da na tijelu muškarca nisu pronađene povrede koje bi ukazivale na djelovanje treće osobe", kazao je Hukeljić.

Beživotno tijelo muškarca izvučeno je jučer u kasnim poslijepodnevnim satima iz kanjona Miljacke na području Lapišnice, a pretpostavlja se da se radi o akademiku Sulejmanu Redžiću za kojim se traga od 9. januara.

Nestanak akademika Redžića prijavljen je 9. januara. Sarajevska policija od tad je tragala za njim, a u potragu su bili uključeni i pripadnici Gorske službe spašavanja - stanica Sarajevo.

Profesor Redžić bio je šef Katedre za ekologiju i zaštitu prirodne okoline na Prirodno-matematičkom fakultetu u Sarajevu, gdje je vodio i Centar za ekologiju i prirodne resurse. Bio je predsjednik Asocijacije nezavisnih intelektualaca Krug 99.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak