Projekt o besplatnom pravnom savjetovanju

Radiosarajevo.ba
Projekt o besplatnom pravnom savjetovanju


Udruženje za odgovorno upravljanje ličnim finansijama ''U plusu'' danas je u Općini Centar prezentiralo članovima savjeta i sekretarima mjesnih zajednica te članovima Komisije za mjesne zajednice i saradnju s drugim općinama i gradovima projekt ''Usluge besplatnog finansijsko-pravnog savjetovanja o zaduženjima i finansijske edukacije u BiH''.

Predsjedavajuća Općinskog vijeća Centar Varja Nikolić je u pozdravnom obraćanju kazala da se ideja o uspostavljanju saradnje s ovim udruženjem javila prilikom obilazaka zborova građana održanih u svim mjesnim zajednicama.

"Tom prilikom su građani u više navrata govorili o teškom životu, posebno boračke populacije, koje su danas zbog nezavidne finansijske situacije na granici preživljavanja. Stoga smo pozvali ovu organizaciju da nam održi stručno predavanje o tome na koji način se u ovim kriznim vremenima naši sugrađani najbolje mogu organizovati na finansijskom planu", kazala je ona.

Također je planirano da predstavnici spomenutog udruženja održe predavanja za građane po mjesnim zajednicama.

Ovo udruženje je u Kantonu Sarajevo do sada uspostavilo saradnju s općinama Stari Grad i Novi Grad.

Direktorica Udruženja Ajla Mostarac naglasila je ulogu Udruženja da građanima pruža usluge besplatnog finansijskog i pravnog savjetovanja u vezi upravljanja kreditnim zaduženjima prilikom zaključivanja ugovora s finansijskim institucijama, te u vezi s pitanjima koja se odnose na jemstva, prednosti ili nedostatke kreditnih i debitnih kartica, saopćeno je iz Općine Centar. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak