Proglasiti stanje elementarne nepogode?

Radiosarajevo.ba
Proglasiti stanje elementarne nepogode?

Predsjednik BOSS-a Mirnes Ajanović pozvao je nadležne organe na svim nivoima vlasti da proglase stanje elementarne nepogode da bi organi civilne zaštite i svi ostali nadležni organi na svim nivoima od općinskih do državnih - mogli djelovati adekvatno radi zaštite radnika i svih građana koji su na udaru ekstremno visokih temperatura. 
 
U saopćenju za javnost navedeno je da je neophodno osigurati zaštitne i poticajne mjere za poljoprivredne proizvođače koji su suočeni s propadanjem poljoprivrednih proizvoda, ali i vrlo otežanim uzgojem stoke, što bi u slučaju neadekvatnog reagovanja države rezultiralo i izrazitim poskupljenjem hrane. 
 
- Također, neophodno je svim građanima u urbanim i ruralnim sredinama osigurati elementarne uvjete za život i održavanje higijene i putem cisterni za vodu jer su i prirodni vodotoci znatno umanjeni zbog visokih temperatura - saopćeno je iz BOSS-a.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak