Privedeni učesnici oružanog obračuna

Radiosarajevo.ba
Privedeni učesnici oružanog obračuna

Koordiniranom akcijom policije Republike Srpske, Kantona Sarajevo i Granične policije BiH danas su privedena dvojica učesnika sinoćnjeg oružanog obračuna kod tunela Čeljigovići na magistralnom putu Sarajevo – Pale. 

U pucnjavi, koja se dogodila u neposrednoj blizini privatnog preduzeća ‘’RMG’’, Istočni Stari Grad, učestvovale su dvije grupe, a jedna osoba je ranjena. 

Četiri osobe, koje su se u dva vozila, “škola oktavija” i “audi A8”, kretale iz Sarajeva ka Palama, sustiglo je i prepriječilo im put šest napadača, također, s dva vozila. 

Napadači su bili naoružani automatskim vatrenim oružjem i počeli su da pucaju u pravcu vozila „škoda“ i „audi A8“, ispalivši veći broj metaka. 

Tom prilikom „audi A8“ je pogođen s više hitaca i jedna osoba je zadobila povrede u predjelu lijeve potkoljenice. 

Nakon navedenog, osobe s vozilima na koja je pucano uspjele su pobjeći u pravcu Sarajeva. 

Događaj su prijavili u Policijskoj stanici Stari Grad, a jednom povrijeđenom ljekarska pomoć ukazana je u bolnici ‘’Dr. Abdulah Nakaš’’ u Sarajevu i s obzirom na to da povreda nije opasna po život, otpušten je iz bolnice. 

Napadnuta četvorka se obratila i policiji u Palama, a uviđajem je utvrđeno da je samo jedno od napadnutih vozila izrešetano s 30 metaka. 

Nezvanično se saznaje da su napadači bili Milenko Krsmanović i Milan Kovačević sa Sokoca, Peđa Spahić s Pala, te Almir i Dino Kadić iz Sarajeva, te još jedna osoba. 

Krsmanović i Milan Kovačević su lišeni slobode na graničnom prijelozu prema Crnoj Gori, a u hapšenju su učestvovali Granična policija BiH, Crne Gore i pripadnici CJB Trebinje.

Napadnuti su braća Helić, Saladin i Nedib, iz Bijelog Polja, te Goran Ćetković i Erdnard Trupljanin iz BiH. 

Dosadašnja istraga o ovoj pucnjavi je, kazao je zamjenik načelnik CJB Istočno Sarajevo Radenko Vasiljević, pokazala da se radi o osobama od ranije poznatim policiji.
 
“Napadači su nastanjeni na prostoru Kantona Sarajevo i Grada Istočno Sarajevo. U više navrata su u prethodnom periodu prijavljivani od policije, krivično gonjeni i procesuirani, dok su oštećene osobe poznate pripadnicima Crne Gore, čiji su državljani”, kazao je Vasiljević. 

Istraga je pokazala i da su između osoba koje su izvršile napad i oštećenih postojali sukobi. 

Vasiljević tvrdi da je sigurnosna situacija na području Istočnog Sarajeva stabilna uprkos ovakvim obračunima i kršenju javnog reda i mira koji su evidentirani na ovom području, ali su i razriješeni.   

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak