Pritvorenici u Sudu BiH stupili u štrajk glađu

Radiosarajevo.ba
Pritvorenici u Sudu BiH stupili u štrajk glađu

Većina pritvorenika Pritvorske jedinice Suda BiH u Sarajevu, otpočela je jučer štrajk glađu, nakon čega je pritvorsko osoblje evidentiralo one koji su odbili uzeti obrok, saznaje Avaz.ba.

Na taj način, prema našim informacijama, pokušavaju izvojevati susret sa Meddžidom Kreso, predsjednicom Suda BiH, kako bi joj prenijeli različita nezadovoljstva.

U Državnom sudu su za Avaz.ba rekli kako nisu upoznati sa ovom situacijom te da je "za pritvorsku jedinicu zaduženo Ministarstvo pravde BiH".

"Uostalom, predsjednica Kreso je na bolovanju, nismo sigurni ni da li će se ove sedmice pojaviti na poslu", rečeno je u Službi za odnose s javnošću Suda BiH.

Naknadno je potvrđeno u Sudu da je 10 pritvorenika u Pritvorskoj jedinici stupilo u štrajk glađu, ali im razlozi za štrajk nisu poznati. Također, kabinet predsjednice Suda BiH nije zaprimio nijednu molbu pritvorenika iz PJ na državnom nivou za razgovor sa predsjednicom Suda.

Inače, Pritvorska jedinica ima kapacitet da primi 21 osobu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak