Pritvor za saučesnice u ubistvu Drage Đurića

Radiosarajevo.ba
Pritvor za saučesnice u ubistvu Drage Đurića


Okružni sud Doboj odredio je jednomjesečni pritvor Svetlani Baljević iz Sombora (44) i Mini Muratović (37) iz Gračanice, koje su osumnjičene da su pomogle Zoranu Stevanoviću (55) da ubije Dragu Đurića (52), vlasnika Sportsko-rekreativnog centra Džungla u Doboju, pišu Nezavisne.

"Pritvor je određen zbog postojanja vanrednih okolnosti koje ukazuju da bi puštanje osumnjičenih na slobodu rezultiralo stvarnom prijetnjom narušavanja javnog reda, a za B.S. i zbog opasnosti od bjekstva", izjavila je Slobodanka Lukić, glasnogovornica dobojskog Okružnog tužilaštva.

Stevanović, koji je danas sproveden u prostorije Okružnog tužilaštva, cijeli dan je saslušavan, nakon čega je postupajući tužilac trebalo da od Okružnog suda zatraži određivanje pritvora i ta odluka se još uvijek čeka.

Prema nezvaničnim informacijama, Svetlana Baljević se tokom saslušanja u Okružnom tužilaštvu branila ćutanjem, dok je Mina Muratović otkrila sve detalje planiranog Đurićevog ubistva.

Kako pišu Nezavisne, ona je navela da je nakon što je sa Đurićem zakazala sastanak, Svetlana Baljević otišla u prostorije SRC Džungla i nakon što se uvjerila da je on sam u kancelariji, mobitelom pozvala nju i Stevanovića, koji su se nalazili nedaleko od tog prostora. Stevanović je nosio u ruci ruksak, u kojem se nalazio pištolj s prigušivačem, dok je Muratović nosila torbu u kojoj su bili nož, satara, dva dana ranije naoštrena u jednoj radnji u Doboju, te peškir i PVC vreće.

Nakon što im je propao plan da Đurića isijeku i spakuju u vreće, Stevanović je u njega pucao iz pištolja s prigušivačem, koji je držao u rancu, pa su čahure ostale u njemu, a Đurić je bježeći iskočio kroz prozor.

Stevanović, koji je zbog neriješenih imovinsko-pravnih odnosa za četiri poslovna prostora Đurića skoro svakodnevno prijavljivao dobojskoj inspekciji, podsjećaju Nezavisne.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak