Prirodne ljepote BiH: Ovo idilično mjesto udaljeno je samo sat vremena vožnje od Sarajeva

2
Radiosarajevo.ba
Prirodne ljepote BiH: Ovo idilično mjesto udaljeno je samo sat vremena vožnje od Sarajeva

U prekrasnim prirodnim ljepotama Bosne i Hercegovine nalazi se mnogo skrivenih mjesta, a jedno od njih je vodopad Crni vir, koji je smješten samo nekoliko kilometara od centra Konjica, tačnije u naselju Džajići.

Ovaj vodopad, skriven u šumovitom okruženju, predstavlja savršeno odredište za one koji traže mir i tišinu daleko od svakodnevnih obaveza i turističkih gužvi. Sa svojim osvježavajućim vodenim tokovima, Crni vir je idealno mjesto za opuštanje, meditaciju ili jednostavno uživanje u prirodi.

Samo jedan sat vožnje od Sarajeva, vodopad Crni vir je savršena destinacija za vikend, jednodnevni izlet. Ovaj izlet je pogodan za sve uzraste, a posebno će ga cijeniti ljubitelji prirode i planinarenja, vaš pas će vam biti zahvalan na kupanju na ovoj lokaciji.

Demirović uživo u kamere BHT-a o Bajraktareviću rekao iskreno šta misli i sve ostavio u šoku

Ovaj slabo poznat biser Konjica pruža sve što vam je potrebno za opuštajući i osvježavajući izlet.

Do Džajića putujete kroz kanjon rijeke Neretve, gdje možete uživati u njenoj ljepoti tokom cijelog puta. Zelena rijeka očarava svojom smirenom i istovremeno divljom prirodom. Dok putujete ka Džajićima, stalno razmišljate o ljepoti koja vas čeka kod vodopada Crni vir.

Kada stignete do rafting centra Džajića buk, parkirajte automobil i nastavite pješke. Put do vodopada nije obilježen, što možda sugeriše da lokalni stanovnici ljubomorno čuvaju ovaj prirodni dragulj. Međutim, svako koga pitate bit će sretan da vam kaže upute.

Staza vodi uzbrdo i prolazi pored kuća, pa se može činiti da tu ne postoji ništa zanimljivo. Ali, uskoro ćete čuti šum Džajića potoka koji vam otkriva da ste na pravom putu. Pratite taj umirujući zvuk i uskoro će vam se pred očima ukazati bajkoviti prizor – vodopad Crni vir.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak