Prilikom izmještanja bombe, građanima na raspolaganju dvorana Ramiz Salčin

Radiosarajevo.ba
Prilikom izmještanja bombe, građanima na raspolaganju dvorana Ramiz Salčin

Općina Novi Grad Sarajevo osigurala je dvoranu "Ramiz Salčin" na Mojmilu za građane prilikom uklanjanja neeksplodirane avionske bombe pronađene u naselju Ali-pašino Polje - saznaje Fena u Općini Novi Grad. 

Kako je najavljeno, bomba će biti izmještena u noći sa 17. na 18. novembra u 03.00 sata. 

Civilna zaštita Općine Novi Grad moli građane da 18. novembra od 00.00 do 05.00 sati ujutro radi lične sigurnosti koriste osigurani prostor u dvorani. 

Građani koji nisu u mogućnosti iz opravdanih razloga napustiti stambene jedinice obavezni su zaštitu zatražiti u prostorijama koje nisu direktno izložene mjestu opasnosti, odnosno mjestu gdje se nalazi bomba. 

Vlasnicima motornih vozila se zabranjuje parkiranje na parkingu i saobraćajnici u Geteovoj ulici od broja 1 do Osnovne škole "Meša Selimović". 

U Općini Novi Grad upozoravaju da će protiv onih koji svojim postupcima i neizvršavanjem ovih preporuka budu direktno ometali sam tok operacije biti primijenjene zakonom predviđene mjere. 

Federalna uprava civilne zaštite uputila je također apel građanima da se tokom provođenja operacije u potpunosti pridržavaju sigurnosnih mjera koje utvrde nadležni općinski, odnosno kantonalni organi da ne bi ugrozili vlastitu sigurnost, a osoblju koje će provoditi operaciju uklanjanja i uništavanja olakšali realizaciju ovog opasnog zadatka

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak