Prijedor: Uhapšen načelnik krim-policije

Radiosarajevo.ba
Prijedor: Uhapšen načelnik krim-policije

 

Pripadnici MUP-a Republike Srpske danas su uhapsili načelnika Odjeljenja krim policije Stanice javne bezbjednosti Prijedor Draška Papka. Prema nezvaničnim informacijama Draško Papak je osumnjičen za korupciju.

Nezavisne saznaju da je s Papkom uhapšeno još pet osoba, te da su ostali uhapšeni Nedeljko Dakić zvani Baćo, Sandi Kukavica, Predrag Babić i Aleksandar Šajić, radnik telekom operatera čija je centrala u RS.

U Centru javne bezbjednosti (CJB) Banjaluka rekli su da za sada ne mogu davati više informacija o hapšenju i da je kriminalistička obrada u toku, javljaju Nezavisne. Pripadnici CJB Banjaluka u akciji Baltik danas su na području Prijedora i Banjaluke uhapsili pet lica od kojih je jedan policijski službenik, a pretreseno je šest lokacija na području ovih gradova, saopšteno je iz Centra.

Uhapšeni su osumnjičeni da su izvršili krivična djela zloupotrebe službenog položaja ili ovlaštenja, primanja mita, davanja mita, odavanja službene tajne, nedozvoljene proizvodnje  i promet oružja ili eksplozivnih materija i zelenaštvo. Policija akciju Baltik sprovodi pod nadzorom Okružnog tužilaštva Banjaluka.

U toku je kriminalistička obrada uhapšenih, a dalje mjere i radnje biće preduzete prema instrukcijama postupajućeg tužioca Okružnog tužilaštva Banjaluka. Akcija Baltik još traje.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak