Prijedlog SDP-a naljutio SNSD

Radiosarajevo.ba
Prijedlog SDP-a naljutio SNSD

Potpredsjednik Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) Igor Radojičić tvrdi da   se Socijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine (SDPBiH) jučerašnjim prijedlogom rješenja za predmet "Sejdić-Finci" i izbor članova Predsjedništva BiH "ponovo vraća na 'aprilski paket' ustavnih promjena, što je za RS neprihvatljivo". 
Radojičić smatra da je rješenje za provođenje presude "Sejdić-Finci" sada dalje nego što je bilo proteklih sedmica

„SDP se uporno i stalno vraća na aprilski i butmirski paket, što nas na kraju vodi i do zaključka ko je pisao i ko je učestvovao u kreiranju tog paketa. Za nas taj paket već odavno ne postoji i ne može se vraćati na tako nešto“, ustvrdio je Radojičić u izjavi novinarima u Banjoj Luci. 

Cilj pojedinaca u BiH je, tvrdi on, da se "ne nađe rješenje, već da se isprovocira politička kriza koja će indukovati međunarodnu akciju u BiH". 

„Brojni sarajevski politički krugovi nikako nisu odustali od toga da stvari ovdje rješavaju međunarodnom intervencijom i zato ne žele domaći dogovor, tvrdi Radojičić, objavila je novinska agencija Fena. 

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak