Prigovor Borjane Krišto na ukidanje ličnog osiguranja

Radiosarajevo.ba
Prigovor Borjane Krišto na ukidanje ličnog osiguranja

Dosadašnja predsjednica Federacije Bosne i Hercegovine, Borjana Krišto, uputila je prigovor povodom dopisa Federalne uprave policije da joj 23. marta prestaje važiti osiguranje koje je kao predsjednica imala od te policijske uprave.
 
"U dopisu Federalne uprave policije s potpisom direktora Dragana Lukača, koja se poziva na sjednicu Doma naroda Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine od 17.03.2011. godine te na imenovanje predsjednika Federacije BiH, navodi se da s danom 23.03.2011. godine prestaje vršiti osiguranje objekta i osobno osiguranje predsjednici Federacije BiH Borjani Krišto", saopćeno je iz njenog ureda.

U prigovoru direktoru Lukaču, Krišto navodi da su povodom imenovanja predsjednika Federacije BiH 'uložena odgovarajuća pravna sredstva nadležnim institucijama - Ustavnom sudu Federacije BiH i Središnjem izbornom povjerenstvu BiH'.

„Zaštita ustavnog poretka i zakona podrazumijeva prioritetnu zadaću svake institucije, a posebice institucije kojom rukovodite. Ako već po tom pitanju ništa ne poduzimate, barem takvim informacijama ne raspolažem, onda bi jedini legitiman pristup bio da sačekate izjašnjenje nadležnih institucija Ustavnog suda FBiH i Izbornog povjerenstva po pitanju neustavnog i nezakonitog, između ostalog, imenovanja predsjednika Federacije BiH.

Fena

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak