Prevrnuo se kombi s državljanima BiH

Radiosarajevo.ba
Prevrnuo se kombi s državljanima BiH


Na autoputu Zagreb - Split, kod izlaza Žuta lokva prevrnuo se kombi pri čemu je jedan čovjek poginuo, a petoro ljudi je povrijeđeno, od kojih su četvoro državljani BiH. Prevezeni su u bolnicu u Ogulinu, javlja Banjalukain.com.

Vozač, 58-godišnji Hrvat, upravljao je kombijem karlovačkih registarskih tablica te je, iz za sada neutvrđenih razloga, po dolasku do skretanja za izlaz Žuta Lokva, lijevim točkovima udario u rubni kamen, pri čemu je vozilo skrenulo udesno. Kombi je zatim prešao preko preticajne, vozne i zaustavne trake te udario u zaštitnu metalnu ogradu od koje se odbilo i prevrnulo na lijevi bok. Iz vozila je ispao 51-godišnjak, državljanin Bosne i Hercegovine, koji je na mjestu preminuo.

Vozač kombija i četiri putnika, državljani Bosne i Hercegovine, starosti od 35 do 50 godina, prevezeni su u OB Ogulin gdje je ustanovljeno da su zadobili lakše tjelesne povrede.

Uviđaj saobraćajne nesreće obavio je zamjenik ŽDO u Karlovcu uz asistenciju policijskih službenika PU ličko-senjske, prenijeli su mediji.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak