Pretresi u tri grada u RS: Potraga za ubicom policajca Nikole iz Srbije

5
Radiosarajevo.ba
Pretresi u tri grada u RS: Potraga za ubicom policajca Nikole iz Srbije

Direktor Policije Republike Srpske Siniša Kostrešević izjavio je da policija u bh. entitetu RS nastavlja potragu i pretrese u Banjoj Luci, Bijeljini i Zvorniku, nakon što su u četvrtak, 18. jula, uhapšene dvije osobe u Bijeljini, koje je imale ulogu u organizaciji transporta ubice policajca u Loznici i ranjavanja njegovog kolege.

On je istakao da policija dalje nastavlja rad na utvrđivanju svih okolnosti koje su vezane za sami događaj i ulogu uhapšenog lica.

“I dalje vršimo potragu, zajedno sa kolegama iz Srbije, na području Zvornika s ciljem pronalaska lica koje je izvršilo ubistvo”, rekao je Kostrešević.

Preminuo stand-up komičar Bob Newhart

Podsjetimo, u Srbiji, u Loznici, ubijen je policajac Nikola Krsmanović (34), dok je drugi Vjekoslav Ilić (50) teško ranjen prilikom kontrole Mercedesa, u kojem su se nalazile dvije osobe.

Napadač je prilikom izlaska iz vozila pucao iz pištolja, pogodivši policajca Nikolu Krsmanovića u grudi, a policijskog službenika Vjekoslava Ilića u rame, nakon čega je pobjegao.

Policija objavila fotografije napadača: Ovo je muškarac kojeg traži cijela Srbija

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Ivica Dačić rekao je ranije da postoje osnovane sumnje da je ubistvo jednog i ranjavanje drugog policajca teroristički napad.

Više o tome čitajte na linku OVDJE

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (5)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak