Pretres kasarne zbog ratnih zločina

Radiosarajevo.ba
Pretres kasarne zbog ratnih zločina

Agencija za istrage i zaštitu BiH (SIPA) vrši pretres određenih lokacija u Bihaću, potvrdila je portparol SIPA-e Željka Kujundžija.
 
Portparol MUP-a Unsko sanskog kantona Ale Šiljdedić rekao je da SIPA provodi određene aktivnosti u kasarni "Orljani", koju koristi Jedinica za podršku kantonalne policije.
 
Iz Tužilaštva BiH kažu da se radi o objektu koji trenutno koristi MUP Unsko-sanskog kantona, a dokumentacija koja se izuzima odnosi se na arhiv i dokumente o ratnim zbivanjima na području Bihaća i USK. Radi se o ratnoj dokumentaciji policijskih struktura u USK.
 
Dokumentacija koja se izuzima, pronađena je ranije, nakon čega je zapečaćena i osigurana, a u naredna dva dana biće realiziran pretres i izuzimanje dokumentacije, koja je potrebna Tužiteljstvu BiH, u okviru predmeta ratnih zločina počinjenih na području USK, o kojima istragu vodi Posebni odjel za ratne zločine Tužiteljstva BiH.
 
Nakon pregleda i izuzimanja određene dokumentacije, ona će biti prenešena u Tužiteljstvo BiH.
 
Uprava policije MUP-a USK, te policijske strukture koje trenutno koriste ovaj bivši vojni objekat, upoznate su sa aktivnostima koje se provode, saopšteno je iz Tužilaštva BiH.
 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak