Presuda protiv Seada Dumanjića

Radiosarajevo.ba
Presuda protiv Seada Dumanjića

Sud Bosne i Hercegovine, nakon razmatranja i prihvatanja sporazuma o priznanju krivnje sklopljenog između Tužilaštva BiH i optuženog Seada Dumanjića, donio je presudu kojom se optuženi Dumanjić oglašava krivim da je počinio krivično djelo organizovani kriminal i pomaganje u ubistvu te se osuđuje na kaznu zatvora od pet godina, saopćeno je danas iz ovog suda. 

Optuženi Dumanjić oglašen je krivim što je postao pripadnikom organizovane grupe, koja je zajedničkim djelovanjem pripadnika grupe organizovala i lišila života četiri osobe na svirep, okrutan i podmukao način. 

Optuženi je kao pripadnik organizovane grupe zajedno s organizatorom organizovao i s drugim osobama pripremao izvršenje krivičnog djela, zajedno s organizatorom organizovao i s drugim osobama uništavao tragove izvršenja krivičnog djela i tako na odlučan način pomaganjem doprinosio uspješnom djelovanju organizovane grupe i kao pripadnik organizovane grupe i za sebe pribavio imovinsku korist u neutvrđenom iznosu.
   

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak