Preminuo Slavko Puljić, ambasador BiH u Republici Sloveniji

Radiosarajevo.ba
Preminuo Slavko Puljić, ambasador BiH u Republici Sloveniji

Ministarstvo vanjskih poslova Bosne i Hercegovine s dubokim žaljenjem obavještava javnost da je ambasador Bosne i Hercegovine u Republici Sloveniji Slavko Puljić preminuo danas u Mostaru - saopćeno je iz MVP-a BiH. 

Ambasador Slavko Puljić rođen je 3. jula 1960. godine u Mostaru, gdje je završio osnovnu i srednju školu, a Vojnu akademiju Kopnene vojske u Beogradu 1983. godine.

Tokom bogate vojne karijere između ostalog bio je načelnik Štaba 2. gardijske brigade Hrvatskog vijeća obrane, načelnik Štaba 1. gardijskog zbora Vojske Federacije, te zamjenik načelnika Zajedničkog štaba Oružanih snaga BiH za operacije i zamjenik načelnika Zajedničkog štaba OSBiH za resurse sa činom general -majora. 

Dobitnik je brojnih nagrada i odlikovanja

Odlukom Predsjedništva Bosne i Hercegovine Slavko Puljić je imenovan na mjesto ambasadora Bosne i Hercegovine u Republici Sloveniji, gdje je 31. januara 2012. godine predao akreditivna pisma predsjedniku Republike Slovenije Danilu Türku

Ministarstvo vanjskih poslova BiH će o datumu i mjestu sahrane ambasadora Puljića javnost naknadno obavijestiti

Kako je saopćeno, Ministarstvo vanjskih poslova BiH i ovim putem izražava saučešće porodici ambasadora Slavka Puljića

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak