Preminula majka koja je pucala u sinove

Radiosarajevo.ba
Preminula majka koja je pucala u sinove

Od posljedica trovanja sirćetnom kiselinom u subotu navečer u Kliničkom centru Banja Luka preminula je Milena Došen, koja je u porodičnoj kući u Bosanskoj/Kozarskoj Dubici iz pištolja ubila jednog, a teško ranila drugog sina, prenosi Fena.

Pretpostavlja se da je Milena Došen (49) u teškom psihičkom rastrojstvu pucala u dvojicu sinova, Srđana (27) i Dragana (24) dok su spavali, a zatim pokušala da se ubije tako što je popila esenciju.

Nakon toga je prevezena u banjalučku bolnicu u veoma teškom općem stanju.

Srđan je preminuo na putu u bolnicu, dok je Dragan Došen primljen na jedinicu Intenzivne njege Kliničnog centra Banja Luka s prostrijelnom povredom glave i dalje prognoze su neizvjesne.

Po riječima Nataše Štrkić, iz Službe za odnose s javnošću Kliničkog centra, Draganu Došenu urađen je CT glave i ostale dijagnostičke procedure, nakon čega je operiran.

Srđan Došen bio je vlasnik diskoteke Kalipso u Bosnaskoj/Kozarskoj Dubici, a teško povrijeđeni Dragan bio je zaposlen u općini Kozarska Dubica kao komunalni policajac, te obavljao funkciju predsjednika Općinskog odbora mladih SNSD-a Kozarska Dubica.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak