Premijer podnio prijavu protiv Predsjednika Federacije

Radiosarajevo.ba
Premijer podnio prijavu protiv Predsjednika Federacije


Krivičnom prijavom protiv predsjednika Federacije BiH, koju je podnio premijer Federacije, nastavlja se partijsko-pravno-birokratska borba oko uspostavljanja nove vlasti u ovom entitetu.

Najveće pitanje federacijske dnevne politike jeste: Je li doskorašnji ministar iz SDA Desnica Radivojević sam podnio ostavku ili je to uradila stranka umjesto njega?

U dopisu kojeg je Nermin Nikšić uputio Kantonalnom tužilaštvu Sarajevo, navodi da je predsjednik Živko Budimir, prihvatio navodno lažnu ostavku ministra prostornog uređenja Desnice Radivojevića.

Nikšić dalje tvrdi da je na sjednici Vlade 22. 6., dobio odluku predsjednika Budimira o prihvatanju Radivojevićeve ostavke, ali da je sam Radivojević, upravo na toj sjednici, zanijekao da je podnio ostavku.

Premijer, također, tvrdi da su Budimir i Radivojević obavili razgovor, prije donošenja odluke o prihvatanju navodne ostavke, te da je bivši SDA-ovac jasno kazao da ne podnosi ostavku.

„Dakle, netačno je i neistinito da je Radivojević ikada podnio ostavku na dužnost koju trenutno obavlja.  Budimir je, dakle na nezakonit način donio Odluku o prihvatanju ostavke Radivojevića. Smatram kako je ovim aktom Budimir izvršio krivično djelo zloupotreba položaja i ovlašćenja iz člana 383. Krivičnog zakona Federacije BiH“, stoji u Nikšićevom saopštenju.

KARIKATURA: Ne zna Desnica šta daje ljevica

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak