Premijer Hrvatske Zoran Milanović u posjeti BiH

Radiosarajevo.ba
Premijer Hrvatske Zoran Milanović u posjeti BiH

Hrvatski premijer Zoran Milanović posjetit će u petak i subotu Bosnu i Hercegovinu, gdje će se u više gradova sastati s predstavnicima lokalnih vlasti, saopćeno je u četvrtak iz vlade.

Najavljeni su posjeti mjestima u kojima žive veće zajednice Hrvata u BiH: Livnu, Tomislavgradu, Rami, Kupresu, Bugojnu, Gornjem Vakufu-Uskoplju, Kraljevoj Sutjesci i Bobovcu.

Budući da u Bosni i Hercegovini upravo traje važan popis stanovništva, promatrači kažu kako Milanovićev posjet treba promatrati i u tom kontekstu.

Hrvatskoj je važno da broj Hrvata, konstitutivnoga naroda u BiH, ne bude bitno manji nego prije rata. Državni ured za Hrvate izvan Hrvatske pozvao je Hrvate s prebivalištem u BiH dana popisu sudjeluju i izjasne se kao Hrvati.

Prvi put službeno je Bosnu i Hercegovinu Milanović posjetio u februaru 2012., kad je posjetio Sarajevo i Vitez, te Široki Brijeg i Mostar. U aprilu 2013. bio je u Stocu, Ravnome, Međugorju i Čapljini, te na otvaranju gospodarskoga sajma u Mostaru.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak