Saznanja CIK-a BiH o dešavanjima u Stocu: Kakva će biti odluka

S. Š. J.
Saznanja CIK-a BiH o dešavanjima u Stocu: Kakva će biti odluka
Izbori u općini Stolac prekinuti su na način da su povučene sve glasačke kutije s izbornim materijalom.

Inače u Stocu problemi su počeli i ranije zamjenom članova biračkog odbora o i neotvaranjem biračkih mjesta na vrijeme, javila je Koalicija "Pod lupom".

Kasnilo se čak i tri sata s početkom glasanja, a na više mjesta bilo je prekinuto glasanje.

"Posmatrači koalicije 'Pod lupom' izvijestili su pozivni centar da su prekinuti izbori na svim biračkim mjestima u općini Stolac. Prekinuti su na način da su povučene sve glasačke kutije s izbornim materijalnom s biračkih mjesta", pojasnila je Jovana Kljajić, koordinatorica za odnose s javnošću za AA.

"Nezvanično, pojavile su se informacije da je došlo do narušavanja javnog reda i mira u Stocu. U popodnevnim satima, kandidat jedne partije je fizički napao predsjednika izborne komisije, dva člana su završila na pružanju ljekarske pomoći. Treći član se oporavlja kući, a izborni proces je prekinut. Ubrzo ili večeras ćemo donijeti odluke koje nam omogućava izborni zakon i to je jedini mogući način", rekao je predsjednik CIK-a BiH Ahmet Šantić na današnjoj vanrednoj pres-konferenciji.

Suad Arnautović, potpredsjednik CIK-a dodao je da se čuo s predsjednikom Općinske izborne komisije Stolac Perićem koji je napadnut.

"On je u bolnici, povrijeđen je. U tom trenutku nastala je eskalacija na nekim drugim biračkim mjestima. Od informacija koje smo dobili od načelnika neke osobe s kapuljačama su došle i otuđile dio izbornog materijala", rekao je Arnautović.

Nakon što dobije zvanične izvještaje, CiK BiH moći će donijeti konačnu odluku koja se tiče izbornih procedura u ovom gradu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak