Prekinuta veoma bitna sjednica Vijeća ministara

Radiosarajevo.ba
Prekinuta veoma bitna sjednica Vijeća ministara


Danas je u Sarajevu prekinuta veoma bitna sjednica Vijeća ministara, na kojoj je trebala biti donesena odluka o privremenom finansiranju državnih institucija do kraja ove godine, javlja Srna.

Bez privremenog finansiranja, sa slabašnim Vijećem ministara u jednogodišnjem tehničkom mandatu, Bosna i Hercegovina ulazi u jednu od najdubljih ne samo političkih nego i finansijskih kriza.

Prema dnevnom redu, trebalo je da ministri razmatraju i izvještaj o izvršenju budžeta institucija i međunarodnih obaveza BiH za period januar – juni 2011. godine.

U planu je bilo i razmatranje informacije o stanju bezbjednosti u BiH, izvještaja o radu Granične policije BiH za prvih šest mjeseci ove godine, kao i Akcionog plana za sprečavanje i suzbijanje krivičnih djela u vezi sa motornim vozilima, čiji je predlagač Ministarstvo bezbjednosti.

Predsjedavajući Vijeća ministara Nikola Špirić danas bi se trebao obratiti javnosti i objasniti zašto je sjednica prekinuta.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak