Prekinuta konstituirajuća sjednica SO Srebrenica

Radiosarajevo.ba
Prekinuta konstituirajuća sjednica SO Srebrenica

Konstitutivna sjednica Skupštine opštine Srebrenica je prekinuta.

Na današnjoj sjednici novoizabrani odbornici i načelnik opštine Srebrenica Ćamil Duraković položili su svečanu zakletvu i potpisali izjave o poštivanju etičkog kodeksa.

Na sjednici je izabrana privremena Komisija za izbor i imenovanja koja je, nakon duge pauze i međustaranačkog usaglašavanja, iznijela stranačke prijedloge za predsjednika i potpredsjednika Skupštine opštine i zamjenika načelnika opštine.

Za predsjednika Skupštine opštine ponovo je predložen dosadašnji predsjednik Radomir Pavlović iz SNSD-a, za potpredsjednika kandidat Saveza SDA/SBiH Hamdija Fejzić, a za zamjenika načelnika Stamenko Katanić iz SDS-a, javio je Avaz.

Novoizabrani načelnik opštine Ćamil Duraković osporio je prijedlog za zamjenika načelnika opštine, ističući da je predlaganje zamjenika načelnika njegovo pravo i da se s njim niko nije dogovarao o tome. On je odbio da podrži predloženog kandidata i rekao da će  u nastavku konstitutivne sjednice saopštiti koga predlaže  na ovu funkciju.

Uslijedila je nova pauza nakon koje su srpski odbornici saopštili da nema uslova za nastavak rada sjednice.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak