Predstavnički dom obustavio proceduru u vezi sa Mehmedovićevim prijedlogom izmjena Izbornog zakona

1
Radiosarajevo.ba
Predstavnički dom obustavio proceduru u vezi sa Mehmedovićevim prijedlogom izmjena Izbornog zakona

U Sarajevu je danas, 28. augusta, održana je 21. sjednica Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine. 

Nakon drugog negativnog mišljenja Ustavnopravne komisije, Predstavnički dom konstatovao je da je obustavljena zakonodavna procedura u vezi sa Prijedlogom zakona o dopuni Izbornog zakona Bosne i Hercegovine, čiji je predlagač poslanik Šemsudin Mehmedović.

Predstavnički dom PS BiH također nije prihvatio negativno mišljenje Ustavnopravne komisije o Prijedlogu zakona o dopuni Izbornog zakona Bosne i Hercegovine u prvom čitanju, čiji su predlagači poslanici iz Kluba SDA Amor Mašović, Safet Kešo, Denijal Tulumović, Šemsudin Dedić, Edin Ramić, Nermin Mandra, Midhat Čaušević, Šerif Špago.

Evo šta trebate znati o raku gušterače: Zovu ga i "tihi ubica"

U skladu s Poslovnikom Doma, Ustavnopravna komisija zadužena je da izradi novo mišljenje o ovom Prijedlogu zakona.

Nije usvojen prijedlog da se Prijedlog zakona o dopunama Krivičnog zakona Bosne i Hercegovine, čiji je predlagač poslanik Nihad Omerović, razmatra po skraćenom postupku, te će ovaj Prijedlog zakona biti razmatran u redovnoj zakonodavnoj proceduri.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak