Predsjedništvo SDP osuđuje Dodikove izjave

Radiosarajevo.ba
Predsjedništvo SDP osuđuje Dodikove izjave

Predsjedništvo SDP-a najoštrije osuđuje nacionalističke izjave Predsjednika RS-a I SNSD-a i vrijeđanje nacionalnih osjećanja dijela građana BiH, saopćeno je iz SDP-a.

"Smatramo da ponovni pokušaj podizanja nacionalnih tenzija kroz afirmisanje politike secesije i negiranja naroda ne predstavlja ništa drugo do skretanje pažnje sa socio-ekonomske situacije u zemlji. Stav SDP-a je da, umjesto zapaljive retorike, SNSD treba usmjeriti svoju političku energiju na ekonomske reforme. Svim građanima u BiH jasno je da će bilo koji pokušaj napada na suverenitet i teritorijalni integritet naše zemlje, kao i svi dosadašnji, završiti neuspjehom.

Kada je u pitanju implementacija izbornih rezultata u Srednjobosanskom i Hercegovačkom kantonu, SDP insistira na što bržoj uspostavi vlasti te očekuje od dva HDZ-a da odustanu od maksimalističkih zahtjeva koji trenutno koče formiranje vlasti", kaže se u saopćenju.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak